מה גורם לשלשול?
שלשול הוא סימפטום שכיח של מצבים רפואיים רבים. זה יכול להיגרם על ידי וירוס, חיידקים, טפילים או תגובה לתרופה. זה יכול להיגרם גם מאלרגיות למזון, אי סבילות ללקטוז או תסמונת המעי הרגיז. במקרים מסוימים, שלשול יכול להיגרם ממצב רפואי חמור, כגון מחלת קרוהן או קוליטיס כיבית.
טיפול בשלשול
אם יש לך שלשול, חשוב לטפל בו בהקדם. הדבר החשוב ביותר לעשות הוא לשמור על לחות. שתו הרבה נוזלים, כגון מים, מרק צלול ותמיסות אלקטרוליטים. הימנע מקפאין ואלכוהול, שכן אלה עלולים להחמיר את ההתייבשות. כדאי גם להימנע ממוצרי חלב, מזונות שומניים ומזונות חריפים. אלה יכולים לגרות את מערכת העיכול ולהחמיר את הסימפטומים. אם השלשול שלך נגרם על ידי וירוס או חיידק, הרופא שלך עשוי לרשום אנטיביוטיקה. אם השלשול שלך נגרם מאלרגיה למזון, הרופא שלך עשוי להמליץ להימנע מהמזון שגורם לתגובה.
תרופות ללא מרשם
ישנן מספר תרופות ללא מרשם שיכולות לעזור להקל על תסמיני השלשול. ביסמוט תת-סליצילאט (כגון פפטו-ביסמול) יכול לעזור להפחית את תדירות הצואה. לופרמיד (כגון אימודיום) יכול לעזור להאט את תדירות הצואה.
תרופות מרשם
אם תרופות ללא מרשם אינן יעילות, הרופא שלך עשוי לרשום תרופה כדי לסייע בשליטה על הסימפטומים שלך. תרופות אלו עשויות לכלול אנטיביוטיקה, תרופות נגד שלשולים או תרופות להפחתת דלקת.
שינויים תזונתיים
ביצוע שינויים תזונתיים יכול גם לעזור להפחית את הסימפטומים של שלשול. אכילת ארוחות קטנות יותר בתדירות גבוהה יותר יכולה לעזור להפחית את תדירות הצואה. גם הימנעות ממזונות עתירי שומן וסוכר יכולה לעזור. אכילת מזונות עשירים בסיבים, כגון פירות, ירקות ודגנים מלאים, יכולה לסייע בהפחתת תסמיני השלשול.
מניעת שלשולים
הדרך הטובה ביותר למנוע שלשולים היא להקפיד על היגיינה. שטפו היטב את הידיים לפני האוכל ואחרי השימוש בשירותים. הימנעו משתיית מים מזוהמים ומאכילת מזון שלא מבושל כראוי. חשוב גם לעבור בדיקות רפואיות סדירות ולדבר עם הרופא שלך אם יש לך חששות לגבי הבריאות שלך. למידע נוסף על שלשול, בקר בוויקיפדיה .