מה לעשות כשמתמודדים עם בעל אלים
אף אחד לא צריך להתמודד אי פעם עם אלימות בנישואים. למרבה הצער, זו מציאות עבור אנשים רבים. אם את מתמודדת עם אלימות מצד בעלך, חשוב לדעת מה לעשות ולאן לפנות לעזרה.
זיהה את סימני ההתעללות
הצעד הראשון בהתמודדות עם בעל אלים הוא לזהות את סימני ההתעללות. התעללות יכולה ללבוש צורות רבות, כולל פיזית, רגשית ופסיכולוגית. התעללות פיזית כוללת מכות, סטירות, דחיפות וצורות אחרות של אלימות פיזית. התעללות רגשית יכולה לכלול קריאת שמות, זלזול וצורות אחרות של התעללות מילולית. התעללות פסיכולוגית יכולה לכלול מניפולציות, הפחדה וצורות אחרות של התעללות נפשית.
לבקש עזרה
לאחר שזיהיתם את סימני ההתעללות, חשוב לפנות לעזרה. ישנם משאבים רבים זמינים כדי לעזור לך, כולל:
- מקלטים לאלימות במשפחה
- שירותי ייעוץ
- עזרה משפטית
- קבוצות תמיכה
משאבים אלו יכולים לספק לך את התמיכה וההכוונה הדרושה לך להתמודדות עם בעל אלים.
צור תוכנית בטיחות
לאחר שביקשת עזרה, חשוב ליצור תוכנית בטיחות. תוכנית זו צריכה לכלול צעדים שתוכל לנקוט כדי להגן על עצמך ועל ילדיך מפני התעללות נוספת. זה עשוי לכלול:
- עוזבים את הבית
- קבלת צו איסור פרסום
- החלפת מנעולים
- יצירת מילת קוד עם משפחה וחברים
חשוב שתהיה תוכנית למקרה חירום.
פנה לסיוע משפטי
אם את מתמודדת עם אלימות מצד בעלך, חשוב לפנות לסיוע משפטי. עורך דין יכול לעזור לך להבין את זכויותיך ולספק הנחיות כיצד להמשיך. הם יכולים גם לעזור לך להגיש בקשה לצו מניעה, שיכול לספק הגנה מפני שימוש לרעה נוסף.
תשמור על עצמך
התמודדות עם בעל אלים עלולה להיות סוחפת מבחינה רגשית ופיזית. חשוב לדאוג לעצמך בתקופה קשה זו. זה עשוי לכלול מנוחה מספקת, אכילה בריאה ועיסוק בפעילויות שמביאות לך שמחה. חשוב גם לפנות לחברים ובני משפחה לתמיכה. אף אחד לא צריך לעולם להתמודד עם אלימות בנישואים. אם את מתמודדת עם אלימות מצד בעלך, חשוב לזהות את סימני ההתעללות, לפנות לעזרה, ליצור תוכנית בטיחות, לפנות לסיוע משפטי ולדאוג לעצמך. עם התמיכה וההכוונה הנכונים, תוכלו לעבור את התקופה הקשה הזו. למידע נוסף על איך להתמודד עם בעל אלים, בדוק את הסרטון הזה .